Bekijk ons aanbod

cursussen

Bij NonPaint Pro bent u niet alleen op het juiste adres voor een mooi assortiment Paint & NonPaint producten maar ook voor het volgen van diverse cursussen.

Voor een optimaal resultaat worden deze gegeven in kleine groepen van 4 personen of minder. Op deze manier is er veel tijd voor het individuele leerproces. Al onze cursussen vinden plaats in ons trainingscentrum gevestigd bij ons hoofdkantoor in Oudega Friesland. Na het volgen van een cursus bij ons ontvangt u een officieel certificaat van deelname. Heeft u vragen of opmerkingen, wilt u een afspraak maken of wilt u meer weten over onze cursussen en trainingen? Neem dan gerust contact met ons op.

LEES DE ERVARINGEN VAN CURSISTEN DIE U VOOR ZIJN GEGAAN ONDER AAN DEZE PAGINA !!

Cursus spotrepair
cursus spotrepair

Cursus Spotrepair

SpotRepair is een alternatief voor traditioneel schadeherstel. “Rijdbare” schade, veelal passend binnen de kaders van een A4, kunnen door spotrepair worden hersteld. Bij traditioneel herstel is het gebruikelijk dat de hele bumper of het gehele portier wordt gespoten. Om een mooie overgang te krijgen wordt veelal ook het naast liggende deel mee gespoten. Bij een professioneel uitgevoerde spotrepair houden wij zoveel als mogelijk de originele lak in takt. Alle handelingen worden beperkt tot op het deel waar de schade zich bevindt. Met een minimale aantasting van de originele fabriekslak.

Meer informatie over de Cursus Spotrepair via de link.

Bij afname van een compleet SpotRepair systeem waarmee u de basis compleet heeft om thuis meteen aan de slag te gaan, krijgt u deze cursus cadeau. Uiteraard is het ook mogelijk de cursus te volgen zonder afname van een complete set.

De eerstvolgende cursussen Spotrepair zijn:1 t/m 5 Juli,
2 t/m 6 September. De kosten van de cursus (Zonder afname Spotrepair systeem) zijn  € 495,- Excl. Btw, eten en drinken is inbegrepen.

 

Meer informatie aanvragen

Toen ik van mijn hobby mijn werk wilde maken, ging ik op zoek naar
een bedrijf dat mij verder kon helpen. Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro, enkele weken later kon ik al beginnen.
Ik heb ervoor gekozen om de cursussen spotrepair en interieur reparatie te volgen inclusief een compleet startpakket met de benodigde materialen.
Daarnaast mocht ik zonder kosten de cursus autoreconditionering volgen.
Het pakket is dusdanig samengesteld, dat men gelijk aan de slag kan.
Hoe zien die cursusdagen eruit? Alle onderdelen komen ruimschoots aan de orde en worden uiteraard in de praktijk gebracht. Er zijn oefenobjecten waar je aan mag werken.
Door wie? Een kundig persoon, die open staat voor vragen, creatief en oplossingsgericht is en let op details.
En als men iets nog niet beheerst, staan ze open, in overleg voor evt. extra cursusdagen zonder kosten.
Zet jezelf op een hoger niveau bij NonPaint Pro
Een aanrader, zeer goed bevallen!!!

Richard / Spotrepair & Interieur reparatie

Cursus interieur reparatie

Een brandgat in een stoel, een gat in het dashboard of een scheur in de bumper: na het volgen van onze cursus interieur reparatie kunt u al deze problemen zelf oplossen.

Stof en leer reparatie – Beschadigingen in leer, bijvoorbeeld aan de autostoelen of het stuurwiel, kunnen onzichtbaar hersteld worden. Ook veel voorkomende schades in leer of stof, denk aan brandgaatjes, krassen en zelfs gaten en scheuren, kunnen onzichtbaar worden hersteld. Bij leerreparaties wordt de originele nerf c.q. structuur weer aangebracht en wordt het geheel met originele (slijtvaste) leerlakken op kleur gemaakt zodat het geheel er weer als nieuw uitziet.

Kunststof reparatie (interieur/exterieur) – Een auto heeft tegenwoordig veel kunststofdelen, zoals stootlijsten, spiegelkapjes, bumpers, voorschermen en spoilers. Als deze gescheurd of gedeukt zijn, wordt een deel vaak vervangen. Dat gaat gepaard met onnodig veel kosten en tijd. Volgt u onze cursus, dan kunt u kunststof onderdelen makkelijk en snel zelf repareren.

Interieur – Ook het interieur van een auto is vaak onzichtbaar te herstellen. De meeste interieurschade ontstaat door alledaagse zaken. Kinderstoeltjes, attachékoffers, gordels, inbraakschade, montage gaten, sigaretten. Ook in kleur gespoten kunststofdelen of zwarte delen met een structuur kunnen hersteld worden.

Als u onze complete Smart Repair Interieur reparatieset afneemt, krijgt u deze cursus cadeau. Ook is het natuurlijk mogelijk de cursus te volgen zonder het afnemen van deze set.

De cursus duurt 1 dag.

Meer informatie aanvragen
cursus interieurreparatie 4-in-1-systeem

Wij hebben voor deze cursus gekozen omdat er binnen ons bedrijf steeds meer vraag kwam naar interieur reparaties.
Tevens wilden we ons onderscheiden en iets toevoegen.
Nadat de keus was gemaakt voor NonPaint Pro konden we al snel terecht.
We werden warm ontvangen in een prettige sfeer, de uitleg en demonstratie was goed duidelijk en leerzaam.
Daarna zelf aan de slag met instructies en onder het oog van, ook dat is als prettig en leerzaam ervaren.
Al met al een aanwinst voor ons bedrijf dus een juiste investering

WAC Wollf allround cleaning / Interieur reparatie
cursus autopoetsen

Cursus autopoetsen

Naast de webshop NonPaint Pro hebben wij ook een autopoetsbedrijf in Friesland met 2 grote vestigingen. En na meer dan 25 jaar ervaring geven wij daarom ook cursussen in autopoetsen. Gaat u net een nieuw bedrijf opstarten in autopoetsen en bent u geïnteresseerd in onze werkwijze? Of heeft u geen tijd om nieuwe werknemers op te leiden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Van polijsten tot bekleding reinigen, het in de was zetten van de auto tot het kleien van de lak: alles wordt gedemonstreerd. En uiteraard is het aan de cursist om dan direct zelf aan de slag te gaan in ons trainingscentrum. Na het volgen van ook deze cursus krijgt u of uw werknemer nadien een officieel certificaat van deelname.

Deze cursus duurt 1 dag maar kan ook verlengd worden naar gelang gewenst is.

Meer informatie aanvragen

Cursus lak reconditioneren

Het polijsten/ reconditioneren van een auto is een vak apart. Er is dan ook vaak de behoefte van werkgevers die geen tijd hebben om hun werknemers zelf op te leiden dit uit handen te geven aan onze specialisten zodat ze nadien zelf op een professionele manier kunnen polijsten.

Ook zijn er hobbyisten die de fijne kneepjes van het vak willen leren hoe dan ook iedereen is bij ons welkom er wordt dan samen gekeken naar de behoefte van de cursist om zo een gepaste opleiding aan te bieden.

Tijdens de cursus lak reconditioneren worden de volgende punten behandeld:

 • Velgen reinigen
 • Wassen en drogen
 • Kleien
 • Schuren d.m.v Kovax schuurpapier
 • Krassen verwijderen
 • Doffe plekken verwijderen
 • Polijsten stap voor stap tot hoogglans resultaat zonder polijstbanen en swirls
 • Polijsten met roterende machine
 • Polijsten met excentrische machine
 • Verschillende soorten polijstmiddelen
 • Verschillende vormen van lakbescherming
 • Kunststof buitenkant behandelen

De cursus duurt 1 dag.

Kijk hier voor meer informatie over de cursus lak reconditioneren.

Meer informatie aanvragen
cursus glascoating aanbrengen
cursus glascoating aanbrengen 2

NIEUW!

Cursus Glascoating aanbrengen

De innovatie op het gebied van Car Detailing!!

Bij ons is het sinds kort mogelijk om een cursus glascoating aanbrengen te volgen. Binnen ons autopoetsbedrijf zijn we inmiddels al een aantal jaren actief in het leveren van glascoating op autolakken, en het logische vervolg was om ook anderen mensen hierin te willen opleiden. Binnen deze cursus worden als eerst alle stappen van de cursus lak reconditioneren gevolgd zoals hierboven omschreven en daarna wordt uitgebreid het aanbrengen van de glascoating behandeld. Na deze cursus bent u volleerd specialist en kunt u meteen aan de slag om dit mooie vak te beoefenen.

Er zijn 2 soorten glascoating op de markt:

 Glascoating auto: Een coating op basis van vloeibaar glas (Siliciumdioxide), speciaal ter bescherming van autolak. Bestand tegen krasvorming en bijzonder waterbestendig. De eind laag geeft een glimmende glasachtige uitstraling aan de lak. Bescherming van 5 tot 10 jaar.

Keramische coating: Lijkt veel op glascoating, maar is zeker niet hetzelfde!Deze variant geeft ook glans en bescherming aan uw auto, maar minder lang (6 tot 12 maanden). Er hangt dan ook een lager prijskaartje aan.

Wij werken zelf uitsluitend met de 1evariant zoals hierboven omschreven

Deze cursus duurt 2 dagen.

Voor al onze cursussen geldt dat na voltooiing een officieel certificaat van deelname wordt uitgereikt. En ook is bij alle cursussen eten en drinken inbegrepen.

Wilt u meer weten of kennis maken met onze organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen op ons bedrijf.

Meer informatie aanvragen

Reviews over onze cursussen