Gratis verzending vanaf €350
Uitgebreid aanbod aan cursussen
Korting voor zakelijke klanten
+31 (0)6 48198593
info@nonpaintpro.nl
Home » Cursussen » Cursus Auto Beletteren

Cursus Auto Beletteren

Locatie: Brabant
Duur: 1 dag
Prijs: €450,- Excl. Btw

Wil je beginnen met auto beletteren en de fijne kneepjes van dit vak leren? Onze 1-daagse praktijktraining Belettering – Basisvaardigheden biedt je de perfecte start. Of je nu nieuw bent in de branche of je bestaande kennis wilt uitbreiden, deze cursus is ontworpen om je de essentiële technieken en vaardigheden bij te brengen. Belettering is een veelzijdige techniek die zowel in de autosport als voor reclame-uitingen op bedrijfswagens, bussen en vrachtwagens wordt gebruikt.

Doel

Het doel van deze praktijktraining is om je een grondige kennis en praktische vaardigheid bij te brengen op het gebied van auto belettering. Door middel van zowel theorie als praktijk leer je hoe je belettering effectief en efficiënt kunt toepassen.

Doelgroep voor de cursus auto beletteren

Iedereen die wil starten met auto belettering gaat tijdens deze trainingsdag stap voor stap langs de belangrijkste onderwerpen van dit mooie vak. De cursisten worden door ervaren docenten uit de praktijk opgeleid, waarbij er een goede balans is tussen theorie en praktijk.

Deze 1-daagse praktijktraining is bedoeld voor diegenen die geen ervaring hebben met deze materie en nieuw willen starten in deze branche of hun huidige kennis willen uitbreiden/opfrissen. Auto belettering wordt veel gebruikt in de autosport, maar natuurlijk ook als reclame-uiting op bedrijfswagens, bussen en vrachtwagens. Om belettering effectief en efficiënt toe te kunnen passen zijn goede materialenkennis en praktische vaardigheid onmisbaar.

Inhoud van de cursus auto beletteren

In de basis cursus Technieken in Belettering komen onder andere de volgende onderwerpen in theorie en praktijk aan bod:

 • Belichting van verschillende beletteringstechnieken
 • Materiaalsoorten, verschillende foliekwaliteiten en toepassingen
 • Materiaaleigenschappen
 • Soorten ondergronden waarop wordt gewerkt
 • Gereedschappen, gebruik van messen en föhn
 • Machines en apparatuur t.b.v. productie tekst en beeld
 • Reiniging en voorbehandeling van de ondergrond
 • Veilig werken
 • Berekenen van de hoeveelheid folie
 • Stappenplan / PVA
 • Uitleg voortraject productie (ontwerp en productie)
 • Montage en afwerking
 • Onderhoud en reiniging

Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen?

De totaalprijs is inclusief de kosten van het lesmateriaal, een naslagwerk en voorbeelden uit de praktijk. Ook krijg jij van ons een set met tools (toolbag gevuld met rakel, wrapwiltjes, rakelvilt, snijmesje en 2 wraphandschoenen), welke jij na deze cursus mag houden. Daarnaast ligt er meer dan voldoende folie voor je klaar, zodat je tijdens deze dag kunt oefenen. Uiteraard zorgen wij ook voor iets te drinken en een uitgebreide lunch.

Certificering

Deze praktijktraining wordt afgesloten met een TAC Academy Certificaat van vakbekwaamheid.

Praktische informatie

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 1 dag van 7 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 3 / maximaal 5

Schrijf je vandaag nog in voor de praktijktraining: belettering – basisvaardigheden!

Ontdek hoe je professioneel auto belettering kunt toepassen en schrijf je in voor onze cursus. Voor meer informatie over andere gespecialiseerde cursussen, zoals de praktijktraining spotrepair, de cursus professioneel auto poetsen en polijsten, of andere auto cursussen, bezoek onze cursuspagina en vergroot je kennis en vaardigheden.

Veelgestelde vragen over belettering

1. Hoe haal je bestickering van de auto?

Bestickering kan worden verwijderd door de sticker voorzichtig te verwarmen met een föhn en vervolgens langzaam af te trekken. Restanten kunnen worden verwijderd met een stickerverwijderaar.

2. Wat zijn de kosten van auto beletteren?

De kosten van auto beletteren variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het ontwerp, evenals de gebruikte materialen.

3. Kan ik zelf mijn auto beletteren?

Ja, met de juiste materialen en gereedschappen kun je zelf je auto beletteren. Onze cursus leert je de technieken die nodig zijn om dit professioneel te doen.

4. Hoe lang duurt het om een auto te beletteren?

De tijd die nodig is om een auto te beletteren hangt af van de grootte van het voertuig en de complexiteit van het ontwerp, maar het kan variëren van enkele uren tot een hele dag.

MEld je aan voor deze cursus

Graag eerst wat meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Eerstvolgende cursusdagen

25 september 2024
28 november 2024

KLANTENREVIEWS

Ik heb een geweldige cursus gevolgd bij NonPaint Pro, ik heb er ontzettend veel geleerd en ze gebruiken hele mooie producten, die ik ook zeer zeker blijf bestellen.

Na het volgen van de cursus Spotrepair 5 dagen ben ik nog een aantal dagen terug gegaan om ook het autopoetsen en glascoating zetten onder de knie te krijgen, daar hoefde ik niets extra’s voor te betalen. Super service!

Ik heb inmiddels een nieuw bedrijfspand waar ik nu lekker kan gaan beginnen, en over een paar weken ga ik ook de cursus interieur reparatie volgen. Een leuk bedrijf met mensen die je echt verder willen helpen!

Danny van Dalen – Landsmeer

Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro voor de cursus Interieur Reparatie. Het was een leuke en leerzame dag onder begeleiding van Jarich Hiemstra die dit geduldig en vakkundig weet uit te leggen.

Deze cursus is geschikt voor eenieder die deze reparaties zelf wil kunnen uitvoeren. Wij hadden ervoor gekozen om het complete Interieur reparatie systeem af te nemen zodat we binnen ons bedrijf meteen aan de slag konden gaan.

Inmiddels hebben we al vele reparaties gedaan en onze klanten zijn super tevreden! Al met al een echte aanrader!!

Tim Kegge – Rotima auto’s B.V

Mijn ervaring met Nonpaint Pro is absoluut goed! Het contact vooraf verliep prettig en ik werd al snel ingepland om te komen.

De cursus zit goed in elkaar, na 1 dag kun je dus ook echt alle interieur reparaties zelf uitvoeren. Het bijbehorende Interieur reparatie systeem is zeer makkelijk in gebruik en er zit alles in wat je nodig hebt.

Als je later nog vragen hebt of iets bij wil bestellen staan ze direct voor je klaar en een dag later krijg je de producten al thuis gestuurd. Alleen maar lof over dit bedrijf en deze mensen!!

Autopoetsbedrijf Ebben Zevenbergen

Ik vond het een hele leerzame cursus die werd gegeven door een echte vakman. Deze cursus is leren in de praktijk (op de 2e dag waren we zelf al aan het spuiten)met een duidelijke uitleg.Super NonPaint Pro!

Alex Breuseker- PA Sailsport Lelystad

De cursus was zeer goed bevallen, Jarich is een fijn persoon, een vakman, hij legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Het was allemaal goed geregeld. Ik kwam er blanco in, het meisje met wie ik de cursus samen deed had al meer ervaring dan ik dus er was wel niveau verschil, maar dat was geen probleem we werden allebei op ons eigen niveau geholpen. En ik weet nu hoe het moet. Ik heb met iedereen van nonpaint pro gesproken, allemaal leuke mensen en een goed team. Ik kan zeer zeker iedereen aanraden een cursus bij hun te volgen. Het zijn echte professionals met échte mensen en niet te vergeten werken op échte auto’s. Ook de lunch werd dagelijks goed verzorgt, kortom perfect!

Arthur Khatschatrian – Amsterdam

Vorige week een leuke en leerzame cursus gehad in Oudega. Jarich nam echt de tijd om alles goed en duidelijk uit te leggen en was meteen de eerste dag al lekker bezig. ook fantastisch is dat mocht je er nog niet helemaal uitkomen na de cursus week, je altijd weer even bijgespijkerd kan worden of kan bellen met je vraag. Ik kan het iedereen aanraden en over een paar maanden zal ik ook zeker nog de cursus interieur reparatie gaan volgen bij Nonpaint Pro!

Silvio Stark – ACB Autocleaning Meppel

Wij hebben voor deze cursus gekozen omdat er binnen ons bedrijf steeds meer vraag kwam naar interieur reparaties.

Tevens wilden we ons onderscheiden en iets toevoegen. Nadat de keus was gemaakt voor NonPaint Pro konden we al snel terecht.

We werden warm ontvangen in een prettige sfeer, de uitleg en demonstratie was goed duidelijk en leerzaam.

Daarna zelf aan de slag met instructies en onder het oog van, ook dat is als prettig en leerzaam ervaren

Al met al een aanwinst voor ons bedrijf dus een juiste investering

WAC Wollf allround cleaning

De cursus spotrepair was heel leuk, ontzettend leerzaam onder begeleiding van een hele goede leermeester.

Bij deze cursus werk je met echte auto’s in plaats van een deur of een los scherm, dat had ik niet verwacht maar vond ik wel heel prettig. Nu kunnen wij binnen ons autopoetsbedrijf alle klanten tevreden houden onder eigen dak, en hoeven we dus geen externe spuiters meer in te huren.

Nonpaint Pro bedankt voor alles!

Direct Car Cleaning Dordrecht

De 4 daagse cursus spot repair heb ik met veel plezier gedaan. Er werd duidelijk uitgelegd welke stappen er moesten worden genomen om tot een perfekte spotrepair reparatie te komen.
Er werden kwalitatieve goede materialen en apparatuur gebruikt waarbij er een goede uitleg werd gegeven door de instructeur hoe hier mee om te gaan. De instructeur beschikt over grote kennis en vaardigheden, ook om de informatie over te brengen.
Ik zie met veel plezier op een geslaagde cursus terug.

Alex Jager

Ik heb mij aangemeld voor een cursus interieur reparatie bij Non paint pro helemaal in Oudenga bijna 300km van mijn huis adres.

Maar het was helemaal de moeite waard ondanks de Corona pandemie en al zijn beperkingen werd ik hartelijk ontvangen, met een goed verzorgde lunch.

Ik heb veel geleerd en door dat het vooral praktijk onderwijs is had ik het al best goed onder de knie toe ik thuis kwam na een paar dagen thuis oefenen kan ik nu een klant met vertrouwen helpen en daar ook een leuke cent mee verdienen.

Ik zou dat graag iedereen die interesse heeft om interieur repartie te gaan doen van harte aanbevelen.

Dit is een goede opleiding voor niet al te veel geld en een zeer goede leraar die echt de tijd voor je neemt en als je nog vragen hebt na de cursus kan je altijd nog bij hem terecht voor vragen.

Ronald Erkens Autoverzorging in Sint Joost                          

Toen ik van mijn hobby mijn werk wilde maken, ging ik op zoek naar een bedrijf dat mij verder kon helpen. Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro, enkele weken later kon ik al beginnen.

Ik heb ervoor gekozen om de cursussen spotrepair en interieur reparatie te volgen inclusief een compleet startpakket met de benodigde materialen.Daarnaast mocht ik zonder kosten de cursus autoreconditionering volgen.

Het pakket is dusdanig samengesteld, dat men gelijk aan de slag kan. Hoe zien die cursusdagen eruit? Alle onderdelen komen ruimschoots aan de orde en worden uiteraard in de praktijk gebracht. Er zijn oefenobjecten waar je aan mag werken.

Door wie? Een kundig persoon, die open staat voor vragen, creatief en oplossingsgericht is en let op details. En als men iets nog niet beheerst, staan ze open, in overleg voor evt. extra cursusdagen zonder kosten.

Zet jezelf op een hoger niveau bij NonPaint Pro Een aanrader, zeer goed bevallen!

Richard

Overige cursussen

Praktijktraining: Glas polijsten

In Brabant
Bekijk cursus

Cursus Autopoetsen

In Friesland
Bekijk cursus

Cursus Auto Polijsten

In Friesland
Bekijk cursus

Cursus Glascoating Aanbrengen

In Friesland
Bekijk cursus