Gratis verzending vanaf €350
Uitgebreid aanbod aan cursussen
Korting voor zakelijke klanten
+31 (0)6 48198593
info@nonpaintpro.nl
Home » Cursussen » Cursus Car Wrappen

Cursus Car Wrappen

Locatie: Brabant
Duur: 2 dagen
Prijs: €795,- Excl. Btw

Wil je leren hoe je zelf een auto kunt wrappen en je voertuig een geheel nieuwe uitstraling kunt geven? Dan is de cursus car wrapping bij Nonpaintpro.nl perfect voor jou! Tijdens deze intensieve praktijktraining leer je de basistechnieken van car wrapping en hoe je een auto volledig kunt inpakken zonder de lak te beschadigen.

Doel cursus auto wrappen

Het doel van deze cursus is om jou de vaardigheden bij te brengen om zelfstandig een auto te wrappen. Of je nu een beginner bent zonder enige voorkennis of al ervaring hebt met beletteren en je verder wilt specialiseren, deze cursus is geschikt voor iedereen die de techniek van car wrapping wil leren.

Doelgroep auto wrappen

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in car wrapping, ongeacht het ervaringsniveau. Je hebt geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze cursus.

Wat is car wrappen en waarom kiezen voor een car wrapping cursus?

Car wrapping is het volledig of gedeeltelijk bedekken van een auto met een speciale folie, waardoor de auto een nieuwe look krijgt. Dit is een populair alternatief voor het lakken van een auto, omdat het minder permanent is en diverse voordelen biedt. Het aanbrengen van de folie vereist echter precisie en vakmanschap, wat je tijdens deze cursus zult leren.

Voordelen van een car wrapping cursus in Brabant

Car wrapping biedt tal van voordelen, waaronder:

 • Veelzijdigheid: Een breed scala aan kleuren, patronen en motieven is mogelijk.
 • Lakbescherming: Folie kan de originele lak van de auto beschermen tegen krassen en steenslag.
 • Eenvoudige verwijdering: In tegenstelling tot lak kan wrapfolie relatief eenvoudig worden verwijderd zonder blijvende schade aan de lak.
 • Reclame en promotie: Ideaal voor bedrijven die hun voertuigen willen gebruiken als rijdende reclameborden.
 • Creatieve vrijheid: Je kunt kiezen voor onzichtbare beschermfolie of opvallende geprinte designs.

Inhoud van de auto wrapping cursus

Tijdens de tweedaagse praktijktraining komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Veilig werken en benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s)
 • Verschillende soorten wrapping folie en hun eigenschappen
 • Waar je wrapping folie kunt aanschaffen
 • Wetgeving met betrekking tot kleurveranderingen van auto’s
 • Gereedschappen, gebruik van messen en föhn
 • Voorbereiding en reiniging van de ondergrond
 • Berekening van de benodigde hoeveelheid folie
 • Stappenplan en planning van de werkzaamheden
 • Montage, föhnen (stretchen) en afwerking
 • Onderhoud en reiniging van de gewrapte auto

Praktische informatie

 • Aanvangsniveau: Geen
 • Niveau: Beginner
 • Duur: 2 dagen van 7 uur
 • Vrijstelling: Niet van toepassing
 • Aantal deelnemers: Minimaal 3 / maximaal 5

Studiemateriaal

Inbegrepen is een naslagwerk welke jij na de cursus mag houden. Indien gewenst kan jij zelf werkschoenen en werkkleding meenemen.

Certificering van de car wrapping cursus

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat als bewijs van je deelname en de geleerde vaardigheden.

Waarom kiezen voor Nonpaintpro.nl voor een car wrappen cursus?

Nonpaint Pro is al jarenlang een toonaangevende leverancier van professionele autoschadeherstelproducten en nonpaint producten. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en zijn daardoor perfect in staat om hun kennis en vaardigheden over te dragen. De cursus bij Nonpaintpro.nl is niet alleen leerzaam, maar ook een gezellige dag waarbij je gelijkgestemden ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen.

Deelname aan de car wrapping cursus in Brabant

De kosten voor de tweedaagse praktijktraining Car Wrapping zijn € 795,- excl. BTW. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, een naslagwerk, en een set gereedschappen die je na afloop van de cursus mee naar huis mag nemen. Uiteraard zorgen wij ook voor drankjes en een uitgebreide lunch.

Vervolg cursus

Na het volgen van deze basiscursus is er een eendaagse car wrapping vervolgtraining beschikbaar. Tijdens deze training worden de geleerde technieken verder verdiept en verbeterd.

Schrijf je vandaag nog in!

Ontdek hoe je je auto een volledig nieuwe look kunt geven en schrijf je in voor onze cursus Car Wrapping. Voor meer informatie over andere gespecialiseerde cursussen, zoals de cursus interieur reparatie, de cursus glascoating aanbrengen, de cursus auto beletteren, of de cursus window tinten, bezoek onze cursuspagina en vergroot je kennis en vaardigheden in autoverzorging.

Veelgestelde vragen over car wrapping

1. Is zelf wrappen moeilijk?

Zelf wrappen kan uitdagend zijn, vooral voor beginners. Het vereist precisie, geduld en de juiste technieken. Onze cursus is ontworpen om je stap voor stap te begeleiden, zodat je met vertrouwen aan de slag kunt.

2. Welke opleiding heb je nodig voor Carwrapping?

Er is geen formele opleiding vereist om te beginnen met car wrapping. Onze praktijktraining biedt alle basisvaardigheden die je nodig hebt om te starten, ongeacht je ervaringsniveau.

3. Hoe lang gaat een Carwrap mee?

De levensduur van een car wrap hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de folie, de toepassing en de zorg na installatie. Over het algemeen kan een goede car wrap tussen de 3 en 7 jaar meegaan.

4. Kun je wrappen ongedaan maken?

Ja, een car wrap kan worden verwijderd zonder schade aan de originele lak, mits het correct is aangebracht en verwijderd. Dit maakt car wrapping een flexibele en omkeerbare manier om de look van je auto aan te passen.

MEld je aan voor deze cursus

Graag eerst wat meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Eerstvolgende cursusdagen

10 september 2024
t/m 11 september 2024
(VOL)
30 september 2024
t/m 1 oktober 2024
31 oktober 2024
t/m 1 november 2024
25 november 2024
t/m 26 november 2024
9 december 2024
t/m 10 december 2024

KLANTENREVIEWS

Mijn ervaring met Nonpaint Pro is absoluut goed! Het contact vooraf verliep prettig en ik werd al snel ingepland om te komen.

De cursus zit goed in elkaar, na 1 dag kun je dus ook echt alle interieur reparaties zelf uitvoeren. Het bijbehorende Interieur reparatie systeem is zeer makkelijk in gebruik en er zit alles in wat je nodig hebt.

Als je later nog vragen hebt of iets bij wil bestellen staan ze direct voor je klaar en een dag later krijg je de producten al thuis gestuurd. Alleen maar lof over dit bedrijf en deze mensen!!

Autopoetsbedrijf Ebben Zevenbergen

Ik heb een geweldige cursus gevolgd bij NonPaint Pro, ik heb er ontzettend veel geleerd en ze gebruiken hele mooie producten, die ik ook zeer zeker blijf bestellen.

Na het volgen van de cursus Spotrepair 5 dagen ben ik nog een aantal dagen terug gegaan om ook het autopoetsen en glascoating zetten onder de knie te krijgen, daar hoefde ik niets extra’s voor te betalen. Super service!

Ik heb inmiddels een nieuw bedrijfspand waar ik nu lekker kan gaan beginnen, en over een paar weken ga ik ook de cursus interieur reparatie volgen. Een leuk bedrijf met mensen die je echt verder willen helpen!

Danny van Dalen – Landsmeer

Toen ik van mijn hobby mijn werk wilde maken, ging ik op zoek naar een bedrijf dat mij verder kon helpen. Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro, enkele weken later kon ik al beginnen.

Ik heb ervoor gekozen om de cursussen spotrepair en interieur reparatie te volgen inclusief een compleet startpakket met de benodigde materialen.Daarnaast mocht ik zonder kosten de cursus autoreconditionering volgen.

Het pakket is dusdanig samengesteld, dat men gelijk aan de slag kan. Hoe zien die cursusdagen eruit? Alle onderdelen komen ruimschoots aan de orde en worden uiteraard in de praktijk gebracht. Er zijn oefenobjecten waar je aan mag werken.

Door wie? Een kundig persoon, die open staat voor vragen, creatief en oplossingsgericht is en let op details. En als men iets nog niet beheerst, staan ze open, in overleg voor evt. extra cursusdagen zonder kosten.

Zet jezelf op een hoger niveau bij NonPaint Pro Een aanrader, zeer goed bevallen!

Richard

De cursus spotrepair was heel leuk, ontzettend leerzaam onder begeleiding van een hele goede leermeester.

Bij deze cursus werk je met echte auto’s in plaats van een deur of een los scherm, dat had ik niet verwacht maar vond ik wel heel prettig. Nu kunnen wij binnen ons autopoetsbedrijf alle klanten tevreden houden onder eigen dak, en hoeven we dus geen externe spuiters meer in te huren.

Nonpaint Pro bedankt voor alles!

Direct Car Cleaning Dordrecht

Vorige week een leuke en leerzame cursus gehad in Oudega. Jarich nam echt de tijd om alles goed en duidelijk uit te leggen en was meteen de eerste dag al lekker bezig. ook fantastisch is dat mocht je er nog niet helemaal uitkomen na de cursus week, je altijd weer even bijgespijkerd kan worden of kan bellen met je vraag. Ik kan het iedereen aanraden en over een paar maanden zal ik ook zeker nog de cursus interieur reparatie gaan volgen bij Nonpaint Pro!

Silvio Stark – ACB Autocleaning Meppel

Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro voor de cursus Interieur Reparatie. Het was een leuke en leerzame dag onder begeleiding van Jarich Hiemstra die dit geduldig en vakkundig weet uit te leggen.

Deze cursus is geschikt voor eenieder die deze reparaties zelf wil kunnen uitvoeren. Wij hadden ervoor gekozen om het complete Interieur reparatie systeem af te nemen zodat we binnen ons bedrijf meteen aan de slag konden gaan.

Inmiddels hebben we al vele reparaties gedaan en onze klanten zijn super tevreden! Al met al een echte aanrader!!

Tim Kegge – Rotima auto’s B.V

Wij hebben voor deze cursus gekozen omdat er binnen ons bedrijf steeds meer vraag kwam naar interieur reparaties.

Tevens wilden we ons onderscheiden en iets toevoegen. Nadat de keus was gemaakt voor NonPaint Pro konden we al snel terecht.

We werden warm ontvangen in een prettige sfeer, de uitleg en demonstratie was goed duidelijk en leerzaam.

Daarna zelf aan de slag met instructies en onder het oog van, ook dat is als prettig en leerzaam ervaren

Al met al een aanwinst voor ons bedrijf dus een juiste investering

WAC Wollf allround cleaning

Ik vond het een hele leerzame cursus die werd gegeven door een echte vakman. Deze cursus is leren in de praktijk (op de 2e dag waren we zelf al aan het spuiten)met een duidelijke uitleg.Super NonPaint Pro!

Alex Breuseker- PA Sailsport Lelystad

De 4 daagse cursus spot repair heb ik met veel plezier gedaan. Er werd duidelijk uitgelegd welke stappen er moesten worden genomen om tot een perfekte spotrepair reparatie te komen.
Er werden kwalitatieve goede materialen en apparatuur gebruikt waarbij er een goede uitleg werd gegeven door de instructeur hoe hier mee om te gaan. De instructeur beschikt over grote kennis en vaardigheden, ook om de informatie over te brengen.
Ik zie met veel plezier op een geslaagde cursus terug.

Alex Jager

Ik heb mij aangemeld voor een cursus interieur reparatie bij Non paint pro helemaal in Oudenga bijna 300km van mijn huis adres.

Maar het was helemaal de moeite waard ondanks de Corona pandemie en al zijn beperkingen werd ik hartelijk ontvangen, met een goed verzorgde lunch.

Ik heb veel geleerd en door dat het vooral praktijk onderwijs is had ik het al best goed onder de knie toe ik thuis kwam na een paar dagen thuis oefenen kan ik nu een klant met vertrouwen helpen en daar ook een leuke cent mee verdienen.

Ik zou dat graag iedereen die interesse heeft om interieur repartie te gaan doen van harte aanbevelen.

Dit is een goede opleiding voor niet al te veel geld en een zeer goede leraar die echt de tijd voor je neemt en als je nog vragen hebt na de cursus kan je altijd nog bij hem terecht voor vragen.

Ronald Erkens Autoverzorging in Sint Joost                          

De cursus was zeer goed bevallen, Jarich is een fijn persoon, een vakman, hij legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Het was allemaal goed geregeld. Ik kwam er blanco in, het meisje met wie ik de cursus samen deed had al meer ervaring dan ik dus er was wel niveau verschil, maar dat was geen probleem we werden allebei op ons eigen niveau geholpen. En ik weet nu hoe het moet. Ik heb met iedereen van nonpaint pro gesproken, allemaal leuke mensen en een goed team. Ik kan zeer zeker iedereen aanraden een cursus bij hun te volgen. Het zijn echte professionals met échte mensen en niet te vergeten werken op échte auto’s. Ook de lunch werd dagelijks goed verzorgt, kortom perfect!

Arthur Khatschatrian – Amsterdam

Overige cursussen

Praktijktraining: Glas polijsten

In Brabant
Bekijk cursus

Cursus Autopoetsen

In Friesland
Bekijk cursus

Cursus Auto Polijsten

In Friesland
Bekijk cursus

Cursus Glascoating Aanbrengen

In Friesland
Bekijk cursus