Gratis verzending vanaf €350
Uitgebreid aanbod aan cursussen
Korting voor zakelijke klanten
+31 (0)6 48198593
info@nonpaintpro.nl
Home » Cursussen » Cursus Oriëntatie Sign Monteur

Cursus Oriëntatie Sign Monteur

Locatie: Brabant
Duur: 3 dagen
Prijs: €995,- Excl Btw

Doelgroep:
Bedoeld voor iedereen die zich graag wenst te oriënteren in de sign-wereld.

In deze algemene praktijktraining staan de beginselen van ‘Signing’ centraal en komen alle aspecten van Signing aanbod.

 • Wil jij je omscholen naar een beroep waar veel vraag naar is, nu en in de toekomst?
 • Ben jij klaar voor een carrièreswitch?
 • Wil je een goede basis hebben om te kunnen starten met je eigen onderneming?
 • Ben je opzoek naar een training waarin zowel theorie als praktijk centraal staan?
 • Zoek jij een cursus die je inzicht geeft in de verschillende facetten van het vak?
 • Zoek jij een praktijktraining waarin alles goed wordt uitgelegd op een begrijpende manier door een docent uit de praktijk met meer dan 30 jaar ervaring?

Wanneer je alle vragen hebt beantwoord met JA, dan is deze 3-daagse oriëntatietraining ideaal voor je!

Het doel:
Het doel van deze praktijktraining  is je kennis te laten maken met alle facetten op het gebied van sign én om je een indruk te geven van alle mogelijkheden binnen dit vak. Hierbij kun je denken aan o.a. diverse montage technieken voor wrappen van auto’s, kozijnen en interieurdelen. Deze 3-daagse training is geheel praktijkgericht.

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:

 • Alle montage technieken, methoden en ‘tips & tricks’ die hierbij horen.
  Welke folie voor welke ondergrond inclusief het reinigen en voorbehandelen hiervan.
 • De juiste werkvolgorde.
 • Gereedschappen.
 • Snijplotter, full colour printwerk en lamineren.
 • Pellen en apliceren.
 • Het meten en positioneren van teksten e.d.
 • Snijdtechnieken en Knifeless Tape.
 • Werken met heatgun/verfstripper.
 • Het wrappen van delen of een compleet voertuig.
 • Full colour printwerk – Inkten, laminaat, montage.
 • een perfecte en duurzame montage.
 • Wat heeft het weer voor invloed op de folie?
 • Andere objecten wrappen, zoals interieurdelen, kozijnen e.d.
 • Duurzaam monteren
 • Voorkomen van onthechtingsklachten

Het resultaat:
Deze cursus moet je zien als een aanloop naar je nieuwe carrière.
Alle basisprincipes die nodig zijn komen tijdens deze dagen aan bod.
Na deze cursus heb je algemene kennis van de basis van de vele technieken, waardoor je gemakkelijker een keuze zal kunnen maken welke kant je op wil in de sign wereld én of dit iets voor je is. Kies je ervoor om je eigen te specialiseren in het wrappen van voertuigen of tweewielers? Of voel je je eigen meer aangetrokken tot het restylen van interieur / exterieur? Toch interesse in beletteren? Met de kennis die je hebt opgedaan staat de wereld voor je open.

Wanneer je deze praktijktraining hebt afgerond is het mogelijk om je te specialisteren.
Hiervoor bieden wij de volgende trainingen aan:

-Praktijktraining;             Restylen met interieurfolie, 2 dagen
-Praktijktraining ;            Belettering, 1 dag
-Praktijktraining:             Car Wrappen, 2 dagen
-Praktijktraining:             Car Wrapping – gevorderde, 1 dag
-Praktijktraining:             Renoveren met folie, 2 dagen
-Praktijktraining:             Wrappen van tweewielers (fiets, scooter, motor), 2 dagen

Feiten:
Wist je dat de kans op een baan in de sign bij de Nationale Beroepengids een score heeft van ZEER HOOG.
De kans op robotisering van de werkzaamheden van een signmaker / monteur bedraagt 8%. Dat betekend dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een signmaker / monteur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Wat er bij deze 3-daagse training is inbegrepen:
De totaalprijs is inclusief lesmateriaal, praktijkboek, voorbeelden uit de praktijk, een gereedschap set met heupgordel en toebehoren zoals o.a. een rakel, vilt, snijmes, welke je na de cursus mag houden. Ook ligt er meer dan voldoende folie voor je klaar, zodat je tijdens deze 3 dagen kunt oefenen.

Iedere cursusdag staat er koffie, thee, limonade en een uitgebreide lunch voor je klaar.
Ook ontvang je een certificaat van vakbekwaamheid.

Waarom kiezen voor Nonpaintpro.nl voor een praktijktraining?

Nonpaint Pro is al jarenlang leverancier van professionele autoschadeherstelproducten, paint en nonpaint producten. Onze specialisten zijn deskundigen die jarenlang ervaring hebben opgedaan. Zij zijn hierdoor perfect in staat om hun kennis over te brengen. De praktijktraining bij Nonpaintpro.nl is niet alleen leerzaam, het is ook een gezellige dag waar je collega’s kunt ontmoeten om ervaringen mee te delen.

MEld je aan voor deze cursus

Graag eerst wat meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Eerstvolgende cursusdagen

6 maart 2024
20 november 2024

KLANTENREVIEWS

Wij hebben voor deze cursus gekozen omdat er binnen ons bedrijf steeds meer vraag kwam naar interieur reparaties.

Tevens wilden we ons onderscheiden en iets toevoegen. Nadat de keus was gemaakt voor NonPaint Pro konden we al snel terecht.

We werden warm ontvangen in een prettige sfeer, de uitleg en demonstratie was goed duidelijk en leerzaam.

Daarna zelf aan de slag met instructies en onder het oog van, ook dat is als prettig en leerzaam ervaren

Al met al een aanwinst voor ons bedrijf dus een juiste investering

WAC Wollf allround cleaning

Toen ik van mijn hobby mijn werk wilde maken, ging ik op zoek naar een bedrijf dat mij verder kon helpen. Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro, enkele weken later kon ik al beginnen.

Ik heb ervoor gekozen om de cursussen spotrepair en interieur reparatie te volgen inclusief een compleet startpakket met de benodigde materialen.Daarnaast mocht ik zonder kosten de cursus autoreconditionering volgen.

Het pakket is dusdanig samengesteld, dat men gelijk aan de slag kan. Hoe zien die cursusdagen eruit? Alle onderdelen komen ruimschoots aan de orde en worden uiteraard in de praktijk gebracht. Er zijn oefenobjecten waar je aan mag werken.

Door wie? Een kundig persoon, die open staat voor vragen, creatief en oplossingsgericht is en let op details. En als men iets nog niet beheerst, staan ze open, in overleg voor evt. extra cursusdagen zonder kosten.

Zet jezelf op een hoger niveau bij NonPaint Pro Een aanrader, zeer goed bevallen!

Richard

De cursus spotrepair was heel leuk, ontzettend leerzaam onder begeleiding van een hele goede leermeester.

Bij deze cursus werk je met echte auto’s in plaats van een deur of een los scherm, dat had ik niet verwacht maar vond ik wel heel prettig. Nu kunnen wij binnen ons autopoetsbedrijf alle klanten tevreden houden onder eigen dak, en hoeven we dus geen externe spuiters meer in te huren.

Nonpaint Pro bedankt voor alles!

Direct Car Cleaning Dordrecht

Mijn ervaring met Nonpaint Pro is absoluut goed! Het contact vooraf verliep prettig en ik werd al snel ingepland om te komen.

De cursus zit goed in elkaar, na 1 dag kun je dus ook echt alle interieur reparaties zelf uitvoeren. Het bijbehorende Interieur reparatie systeem is zeer makkelijk in gebruik en er zit alles in wat je nodig hebt.

Als je later nog vragen hebt of iets bij wil bestellen staan ze direct voor je klaar en een dag later krijg je de producten al thuis gestuurd. Alleen maar lof over dit bedrijf en deze mensen!!

Autopoetsbedrijf Ebben Zevenbergen

De 4 daagse cursus spot repair heb ik met veel plezier gedaan. Er werd duidelijk uitgelegd welke stappen er moesten worden genomen om tot een perfekte spotrepair reparatie te komen.
Er werden kwalitatieve goede materialen en apparatuur gebruikt waarbij er een goede uitleg werd gegeven door de instructeur hoe hier mee om te gaan. De instructeur beschikt over grote kennis en vaardigheden, ook om de informatie over te brengen.
Ik zie met veel plezier op een geslaagde cursus terug.

Alex Jager

Vorige week een leuke en leerzame cursus gehad in Oudega. Jarich nam echt de tijd om alles goed en duidelijk uit te leggen en was meteen de eerste dag al lekker bezig. ook fantastisch is dat mocht je er nog niet helemaal uitkomen na de cursus week, je altijd weer even bijgespijkerd kan worden of kan bellen met je vraag. Ik kan het iedereen aanraden en over een paar maanden zal ik ook zeker nog de cursus interieur reparatie gaan volgen bij Nonpaint Pro!

Silvio Stark – ACB Autocleaning Meppel

De cursus was zeer goed bevallen, Jarich is een fijn persoon, een vakman, hij legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Het was allemaal goed geregeld. Ik kwam er blanco in, het meisje met wie ik de cursus samen deed had al meer ervaring dan ik dus er was wel niveau verschil, maar dat was geen probleem we werden allebei op ons eigen niveau geholpen. En ik weet nu hoe het moet. Ik heb met iedereen van nonpaint pro gesproken, allemaal leuke mensen en een goed team. Ik kan zeer zeker iedereen aanraden een cursus bij hun te volgen. Het zijn echte professionals met échte mensen en niet te vergeten werken op échte auto’s. Ook de lunch werd dagelijks goed verzorgt, kortom perfect!

Arthur Khatschatrian – Amsterdam

Ik vond het een hele leerzame cursus die werd gegeven door een echte vakman. Deze cursus is leren in de praktijk (op de 2e dag waren we zelf al aan het spuiten)met een duidelijke uitleg.Super NonPaint Pro!

Alex Breuseker- PA Sailsport Lelystad

Ik heb mij aangemeld voor een cursus interieur reparatie bij Non paint pro helemaal in Oudenga bijna 300km van mijn huis adres.

Maar het was helemaal de moeite waard ondanks de Corona pandemie en al zijn beperkingen werd ik hartelijk ontvangen, met een goed verzorgde lunch.

Ik heb veel geleerd en door dat het vooral praktijk onderwijs is had ik het al best goed onder de knie toe ik thuis kwam na een paar dagen thuis oefenen kan ik nu een klant met vertrouwen helpen en daar ook een leuke cent mee verdienen.

Ik zou dat graag iedereen die interesse heeft om interieur repartie te gaan doen van harte aanbevelen.

Dit is een goede opleiding voor niet al te veel geld en een zeer goede leraar die echt de tijd voor je neemt en als je nog vragen hebt na de cursus kan je altijd nog bij hem terecht voor vragen.

Ronald Erkens Autoverzorging in Sint Joost                          

Ik heb een geweldige cursus gevolgd bij NonPaint Pro, ik heb er ontzettend veel geleerd en ze gebruiken hele mooie producten, die ik ook zeer zeker blijf bestellen.

Na het volgen van de cursus Spotrepair 5 dagen ben ik nog een aantal dagen terug gegaan om ook het autopoetsen en glascoating zetten onder de knie te krijgen, daar hoefde ik niets extra’s voor te betalen. Super service!

Ik heb inmiddels een nieuw bedrijfspand waar ik nu lekker kan gaan beginnen, en over een paar weken ga ik ook de cursus interieur reparatie volgen. Een leuk bedrijf met mensen die je echt verder willen helpen!

Danny van Dalen – Landsmeer

Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro voor de cursus Interieur Reparatie. Het was een leuke en leerzame dag onder begeleiding van Jarich Hiemstra die dit geduldig en vakkundig weet uit te leggen.

Deze cursus is geschikt voor eenieder die deze reparaties zelf wil kunnen uitvoeren. Wij hadden ervoor gekozen om het complete Interieur reparatie systeem af te nemen zodat we binnen ons bedrijf meteen aan de slag konden gaan.

Inmiddels hebben we al vele reparaties gedaan en onze klanten zijn super tevreden! Al met al een echte aanrader!!

Tim Kegge – Rotima auto’s B.V

Overige cursussen

Praktijktraining: Professionele reparatietechnieken voor leder – vervolg

In Brabant
Bekijk cursus

Cursus Interieur Reparatie

In Friesland
Bekijk cursus

Cursus Autopoetsen

In Friesland
Bekijk cursus

Cursus Auto Polijsten

In Friesland
Bekijk cursus