Gratis verzending vanaf €350
Uitgebreid aanbod aan cursussen
Korting voor zakelijke klanten
+31 (0)6 48198593
info@nonpaintpro.nl
Home » Cursussen » Praktijktraining: Professioneel Motorfiets poetsen en polijsten – Basisvaardigheden

Praktijktraining: Professioneel Motorfiets poetsen en polijsten – Basisvaardigheden

Locatie: Brabant
Duur: 1 dag
Prijs: €450,- Excl. Btw

Heb jij een passie voor motoren en wil je leren hoe je je motorfiets professioneel kunt poetsen en polijsten? Onze 1-daagse praktijktraining biedt je de perfecte kans om de fijne kneepjes van het prepareren van je motorfiets onder de knie te krijgen.

Of je nu wilt weten hoe motor wassen werkt, of je bezig wilt houden met motorfiets wassen en motor polijsten, deze cursus is een aanrader voor iedereen die wil beginnen als detailer. Ook als je al werkzaam bent in de wereld van motor poetsbedrijven en je je aanbod wilt uitbreiden, ben je van harte welkom.

Doel

Het doel van deze praktijktraining is om je de vaardigheden en kennis bij te brengen die nodig zijn voor het vakkundig poetsen en polijsten van motorfietsen. Door middel van praktijkvoorbeelden en hands-on training leer je hoe je je motorfiets in topconditie kunt houden en beschermen tegen de elementen.

Doelgroep

Deze 1-daagse praktijktraining is ideaal voor iedereen die wil leren hoe je een motorfiets professioneel kunt poetsen en polijsten. Of je nu een beginner bent die wil starten als detailer, of al werkzaam bent in de branche en je je aanbod wilt uitbreiden, deze cursus is voor jou.

Voor het volgen van deze training is het een must om je eigen motor mee te nemen, deze mag je parkeren in de werkplaats. Omdat wij werken in kleine groepjes, is er voldoende tijd om al je vragen te stellen. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel.

Inhoud van de cursus motorfiets poetsen en polijsten

Tijdens deze cursus leer je onder andere:

 • Motorfiets wassen, inclusief velgen, uitlaat, motorblok, gespoten delen en kunststof
 • Kleien van gelakte delen
 • Polijsten van gelakte delen
 • Chroom poetsen motor, aluminium en RVS
 • Polijsten van de velgen
 • Bescherming van leer, ongespoten kunststof, gespoten delen en velgen
 • Coaten van verschillende delen

Machines en gereedschappen

Tijdens deze dag wordt er gewerkt met de onderstaande machines:

 • Rupes 19E (roterende polijstmachine)
 • Rupes LHR15 Mark 3 (excentrische vrijlopende polijstmachine)
 • Rupes LK 900 Mille (excentrische geforceerde polijstmachine)
 • Rupes LTA75 air triple action
 • Flex PXE80
 • Rupes Skorpio E (schuurmachine)
 • Kovax Proma-X 70×108 mm Assilex/Buflex air sander (schuurmachine)
 • Kovax Proma-X air 75 mm

Praktische informatie

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 1 dag van 7 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 3 / maximaal 5

Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen?

De cursus omvat het gebruik van materiaal en diverse gereedschappen, onbeperkt koffie, thee en frisdrank, een uitgebreid lunchbuffet in het Kennis Café, en een naslagwerk.

Certificering

Deze praktijktraining wordt afgesloten met een TAC Academy Certificaat van vakbekwaamheid.

Waarom kiezen voor Nonpaintpro.nl voor een cursus motorfiets poetsen en polijsten?

Nonpaint Pro is al jarenlang leverancier van professionele autoschadeherstelproducten, paint en nonpaint producten. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en zijn daardoor perfect in staat om hun kennis over te dragen. De cursus motor polijsten bij Nonpaintpro.nl is niet alleen leerzaam, maar ook een gezellige dag waarbij je gelijkgestemden ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen.

Daarnaast bieden wij hoogwaardige materialen en gereedschappen, wat ervoor zorgt dat je tijdens de training met de beste tools werkt. Onze praktijkgerichte aanpak zorgt ervoor dat je na afloop direct aan de slag kunt met de opgedane kennis en vaardigheden.

Schrijf je in

Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe je je motorfiets kunt laten stralen als nooit tevoren. Voor meer informatie over andere gespecialiseerde cursussen, zoals de praktijktraining spotrepair, de cursus wrappen van tweewielers, of de praktijktraining uitdeuken zonder spuiten basisvaardigheden, bezoek onze cursuspagina en vergroot je kennis en vaardigheden.

Veelgestelde vragen over motorfiets poetsen en polijsten

1. Kan je een motor schoonspuiten?

Ja, je kunt een motor schoonspuiten, maar het is belangrijk om bepaalde onderdelen te vermijden, zoals elektrische componenten en de uitlaat. Gebruik altijd een lage druk om beschadigingen te voorkomen.

2. Hoe chroom poetsen motor?

Chroom poetsen op een motor kan met een speciaal chroompoetsmiddel en een zachte doek. Breng het poetsmiddel aan, wrijf het in met de doek en poets het daarna op voor een glanzend resultaat.

3. Kan je je motor wassen in een wasbox?

Ja, je kunt je motor wassen in een wasbox. Gebruik echter altijd de lage druk stand en vermijd directe straal op gevoelige onderdelen zoals elektrische systemen.

4. Wat zijn de voordelen van het polijsten van een motor?

Het polijsten van een motor zorgt niet alleen voor een glanzend en strak uiterlijk, maar het beschermt ook de lak en het metaal tegen corrosie en slijtage. Hierdoor blijft je motorfiets langer in topconditie.

MEld je aan voor deze cursus

Graag eerst wat meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Eerstvolgende cursusdagen

29 oktober 2024

KLANTENREVIEWS

De cursus was zeer goed bevallen, Jarich is een fijn persoon, een vakman, hij legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Het was allemaal goed geregeld. Ik kwam er blanco in, het meisje met wie ik de cursus samen deed had al meer ervaring dan ik dus er was wel niveau verschil, maar dat was geen probleem we werden allebei op ons eigen niveau geholpen. En ik weet nu hoe het moet. Ik heb met iedereen van nonpaint pro gesproken, allemaal leuke mensen en een goed team. Ik kan zeer zeker iedereen aanraden een cursus bij hun te volgen. Het zijn echte professionals met échte mensen en niet te vergeten werken op échte auto’s. Ook de lunch werd dagelijks goed verzorgt, kortom perfect!

Arthur Khatschatrian – Amsterdam

Toen ik van mijn hobby mijn werk wilde maken, ging ik op zoek naar een bedrijf dat mij verder kon helpen. Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro, enkele weken later kon ik al beginnen.

Ik heb ervoor gekozen om de cursussen spotrepair en interieur reparatie te volgen inclusief een compleet startpakket met de benodigde materialen.Daarnaast mocht ik zonder kosten de cursus autoreconditionering volgen.

Het pakket is dusdanig samengesteld, dat men gelijk aan de slag kan. Hoe zien die cursusdagen eruit? Alle onderdelen komen ruimschoots aan de orde en worden uiteraard in de praktijk gebracht. Er zijn oefenobjecten waar je aan mag werken.

Door wie? Een kundig persoon, die open staat voor vragen, creatief en oplossingsgericht is en let op details. En als men iets nog niet beheerst, staan ze open, in overleg voor evt. extra cursusdagen zonder kosten.

Zet jezelf op een hoger niveau bij NonPaint Pro Een aanrader, zeer goed bevallen!

Richard

Ik heb mij aangemeld voor een cursus interieur reparatie bij Non paint pro helemaal in Oudenga bijna 300km van mijn huis adres.

Maar het was helemaal de moeite waard ondanks de Corona pandemie en al zijn beperkingen werd ik hartelijk ontvangen, met een goed verzorgde lunch.

Ik heb veel geleerd en door dat het vooral praktijk onderwijs is had ik het al best goed onder de knie toe ik thuis kwam na een paar dagen thuis oefenen kan ik nu een klant met vertrouwen helpen en daar ook een leuke cent mee verdienen.

Ik zou dat graag iedereen die interesse heeft om interieur repartie te gaan doen van harte aanbevelen.

Dit is een goede opleiding voor niet al te veel geld en een zeer goede leraar die echt de tijd voor je neemt en als je nog vragen hebt na de cursus kan je altijd nog bij hem terecht voor vragen.

Ronald Erkens Autoverzorging in Sint Joost                          

Ik heb een geweldige cursus gevolgd bij NonPaint Pro, ik heb er ontzettend veel geleerd en ze gebruiken hele mooie producten, die ik ook zeer zeker blijf bestellen.

Na het volgen van de cursus Spotrepair 5 dagen ben ik nog een aantal dagen terug gegaan om ook het autopoetsen en glascoating zetten onder de knie te krijgen, daar hoefde ik niets extra’s voor te betalen. Super service!

Ik heb inmiddels een nieuw bedrijfspand waar ik nu lekker kan gaan beginnen, en over een paar weken ga ik ook de cursus interieur reparatie volgen. Een leuk bedrijf met mensen die je echt verder willen helpen!

Danny van Dalen – Landsmeer

Ik vond het een hele leerzame cursus die werd gegeven door een echte vakman. Deze cursus is leren in de praktijk (op de 2e dag waren we zelf al aan het spuiten)met een duidelijke uitleg.Super NonPaint Pro!

Alex Breuseker- PA Sailsport Lelystad

De cursus spotrepair was heel leuk, ontzettend leerzaam onder begeleiding van een hele goede leermeester.

Bij deze cursus werk je met echte auto’s in plaats van een deur of een los scherm, dat had ik niet verwacht maar vond ik wel heel prettig. Nu kunnen wij binnen ons autopoetsbedrijf alle klanten tevreden houden onder eigen dak, en hoeven we dus geen externe spuiters meer in te huren.

Nonpaint Pro bedankt voor alles!

Direct Car Cleaning Dordrecht

Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro voor de cursus Interieur Reparatie. Het was een leuke en leerzame dag onder begeleiding van Jarich Hiemstra die dit geduldig en vakkundig weet uit te leggen.

Deze cursus is geschikt voor eenieder die deze reparaties zelf wil kunnen uitvoeren. Wij hadden ervoor gekozen om het complete Interieur reparatie systeem af te nemen zodat we binnen ons bedrijf meteen aan de slag konden gaan.

Inmiddels hebben we al vele reparaties gedaan en onze klanten zijn super tevreden! Al met al een echte aanrader!!

Tim Kegge – Rotima auto’s B.V

Mijn ervaring met Nonpaint Pro is absoluut goed! Het contact vooraf verliep prettig en ik werd al snel ingepland om te komen.

De cursus zit goed in elkaar, na 1 dag kun je dus ook echt alle interieur reparaties zelf uitvoeren. Het bijbehorende Interieur reparatie systeem is zeer makkelijk in gebruik en er zit alles in wat je nodig hebt.

Als je later nog vragen hebt of iets bij wil bestellen staan ze direct voor je klaar en een dag later krijg je de producten al thuis gestuurd. Alleen maar lof over dit bedrijf en deze mensen!!

Autopoetsbedrijf Ebben Zevenbergen

Vorige week een leuke en leerzame cursus gehad in Oudega. Jarich nam echt de tijd om alles goed en duidelijk uit te leggen en was meteen de eerste dag al lekker bezig. ook fantastisch is dat mocht je er nog niet helemaal uitkomen na de cursus week, je altijd weer even bijgespijkerd kan worden of kan bellen met je vraag. Ik kan het iedereen aanraden en over een paar maanden zal ik ook zeker nog de cursus interieur reparatie gaan volgen bij Nonpaint Pro!

Silvio Stark – ACB Autocleaning Meppel

De 4 daagse cursus spot repair heb ik met veel plezier gedaan. Er werd duidelijk uitgelegd welke stappen er moesten worden genomen om tot een perfekte spotrepair reparatie te komen.
Er werden kwalitatieve goede materialen en apparatuur gebruikt waarbij er een goede uitleg werd gegeven door de instructeur hoe hier mee om te gaan. De instructeur beschikt over grote kennis en vaardigheden, ook om de informatie over te brengen.
Ik zie met veel plezier op een geslaagde cursus terug.

Alex Jager

Wij hebben voor deze cursus gekozen omdat er binnen ons bedrijf steeds meer vraag kwam naar interieur reparaties.

Tevens wilden we ons onderscheiden en iets toevoegen. Nadat de keus was gemaakt voor NonPaint Pro konden we al snel terecht.

We werden warm ontvangen in een prettige sfeer, de uitleg en demonstratie was goed duidelijk en leerzaam.

Daarna zelf aan de slag met instructies en onder het oog van, ook dat is als prettig en leerzaam ervaren

Al met al een aanwinst voor ons bedrijf dus een juiste investering

WAC Wollf allround cleaning

Overige cursussen

Praktijktraining: Glas polijsten

In Brabant
Bekijk cursus

Cursus Autopoetsen

In Friesland
Bekijk cursus

Cursus Auto Polijsten

In Friesland
Bekijk cursus

Cursus Glascoating Aanbrengen

In Friesland
Bekijk cursus