Gratis verzending vanaf €350
Uitgebreid aanbod aan cursussen
Korting voor zakelijke klanten
+31 (0)6 48198593
info@nonpaintpro.nl
Home » Cursussen » Cursus Autopoetsen

Cursus Autopoetsen

Locatie: Friesland
Duur: 1 dag
Prijs: €450,- Excl. Btw

Leer tijdens onze cursus autopoetsen hoe je op een professionele manier auto’s kunt poetsen! Deze uitgebreide praktijkcursus is een echte aanrader voor iedereen die meer wil leren over het poetsen van auto´s op een vakkundige manier. Natuurlijk ga je gelijk zelf aan de slag tijdens deze ééndaagse autopoets cursus en kun je het poetsen van voertuigen direct in de praktijk brengen.

Een auto trotseert alle weersomstandigheden – regen, winterse temperaturen en felle zon met schadelijke UV-straling. En binnen in de auto wordt geleefd. Er wordt gegeten of gedronken in de auto. Ook tripjes naar het bos met de hond of verhuizen doet weinig goeds voor het interieur. Het is daarom belangrijk de auto goed te onderhouden. Niet alleen de motor, maar ook het exterieur en interieur. Tijdens onze cursus autopoetsen leren we hoe je dit het beste kunt doen.

Doel cursus auto poetsen

Het doel van deze cursus is om deelnemers de vaardigheden en kennis bij te brengen die nodig zijn voor het professioneel auto poetsen en auto polijsten. Door middel van hands-on training en praktijkvoorbeelden leren deelnemers hoe ze hun voertuig kunnen laten stralen en beschermen tegen de elementen.

Doelgroep

Deze cursus autopoetsen is speciaal samengesteld voor iedereen die affiniteit heeft met deze branche. Dus of je nu een hobbyist bent met een interesse in auto´s en jouw eigen auto zo goed mogelijk wilt onderhouden, of als professional werkzaam bent bij een autobedrijf, onze cursus zorgt dat iedereen de kneepjes van het vak leert. De workshop wordt verzorgd door NonPaint Pro en wordt gegeven door instructeurs met jarenlange praktijkervaring. De autopoets cursus vindt plaats in ons trainingscentrum in Oudega, provincie Friesland.

Inhoud van de cursus

Tijdens deze cursus geen theorie. Nee, de workshop begint direct met een demonstratie en is 100% een hands-on activiteit. Je leert op een professionele wijze elke auto terug te brengen naar showroomstaat.

Samen met eventuele medecursisten focus je tijdens de autopoets cursus onder andere op:

  • Het beoordelen van de lakstaat en eventuele schade
  • Het gebruik van gereedschappen en tools autoreiniging voor het poetsen en polijsten van voertuigen
  • Het verzegelen van het gepolijste voertuig met een sealant of wax
  • Technieken om verschillende materialen zoals kunststof, leer en stof te reinigen
  • Het conditioneren van leer en onderhouden van kunststoffen

Waarom kiezen voor Nonpaintpro.nl voor een cursus autopoetsen?

Nonpaint Pro is al jarenlang leverancier van professionele autoschadeherstelproducten, paint en nonpaint producten. Onze specialisten zijn deskundigen die jarenlang ervaring hebben opgedaan. Zij zijn hierdoor perfect in staat om hun kennis over te brengen. De cursus autopoetsen bij Nonpaintpro.nl is niet alleen leerzaam, het is ook een gezellige dag waar je collega’s kunt ontmoeten om ervaringen mee te delen.

Certificering

Na afloop ontvangt de cursist een certificaat.

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 1 dag (08:30 – 17:00 uur), kan naar wens verlengd worden
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 3 / maximaal 5

Inclusief

Uiteraard zorgen wij ook voor drankjes en een uitgebreide lunch.

Studiemateriaal

Inbegrepen is een naslagwerk welke jij na de cursus mag houden. Indien gewenst kan jij zelf werkschoenen en werkkleding meenemen.

Schrijf je in

Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe je je auto kunt laten stralen als nooit tevoren. Voor meer informatie over andere gespecialiseerde cursussen, zoals de cursus auto interieur, de cursus auto polijsten, de cursus auto schoonmaken basisvaardigheden, of de cursus glascoating aanbrengen, bezoek onze cursus pagina en vergroot je kennis en vaardigheden in autoverzorging. Bekijk onze website voor meer details en ervaringsverhalen van andere deelnemers.

Veelgestelde vragen cursus auto poetsen

1. Wat moet ik meenemen naar de cursus?

Alle benodigde materialen en gereedschappen worden tijdens de cursus verstrekt. Je hoeft alleen comfortabele kleding en werkschoenen mee te nemen. Indien gewenst, kun je ook eigen werkkleding meenemen.

2. Wat is het verschil tussen poetsen en polijsten van een auto?

Tijdens de cursus leer je zowel poetsen als polijsten. Poetsen verwijdert oppervlakkig vuil en geeft de auto een glanzende finish, terwijl polijsten kleine krasjes en imperfecties verwijdert om de lak te herstellen en te beschermen.

3. Is deze cursus geschikt voor mensen die hun eigen autopoetsbedrijf willen starten?

Ja, de cursus is zeer geschikt voor zowel hobbyisten als professionals. Als je overweegt om een eigen autopoetsbedrijf te starten, biedt deze cursus de essentiële vaardigheden en kennis die je nodig hebt om succesvol te zijn in de branche.

MEld je aan voor deze cursus

Graag eerst wat meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Eerstvolgende cursusdagen

19 september 2024
24 oktober 2024
21 november 2024
19 december 2024

KLANTENREVIEWS

De 4 daagse cursus spot repair heb ik met veel plezier gedaan. Er werd duidelijk uitgelegd welke stappen er moesten worden genomen om tot een perfekte spotrepair reparatie te komen.
Er werden kwalitatieve goede materialen en apparatuur gebruikt waarbij er een goede uitleg werd gegeven door de instructeur hoe hier mee om te gaan. De instructeur beschikt over grote kennis en vaardigheden, ook om de informatie over te brengen.
Ik zie met veel plezier op een geslaagde cursus terug.

Alex Jager

Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro voor de cursus Interieur Reparatie. Het was een leuke en leerzame dag onder begeleiding van Jarich Hiemstra die dit geduldig en vakkundig weet uit te leggen.

Deze cursus is geschikt voor eenieder die deze reparaties zelf wil kunnen uitvoeren. Wij hadden ervoor gekozen om het complete Interieur reparatie systeem af te nemen zodat we binnen ons bedrijf meteen aan de slag konden gaan.

Inmiddels hebben we al vele reparaties gedaan en onze klanten zijn super tevreden! Al met al een echte aanrader!!

Tim Kegge – Rotima auto’s B.V

Mijn ervaring met Nonpaint Pro is absoluut goed! Het contact vooraf verliep prettig en ik werd al snel ingepland om te komen.

De cursus zit goed in elkaar, na 1 dag kun je dus ook echt alle interieur reparaties zelf uitvoeren. Het bijbehorende Interieur reparatie systeem is zeer makkelijk in gebruik en er zit alles in wat je nodig hebt.

Als je later nog vragen hebt of iets bij wil bestellen staan ze direct voor je klaar en een dag later krijg je de producten al thuis gestuurd. Alleen maar lof over dit bedrijf en deze mensen!!

Autopoetsbedrijf Ebben Zevenbergen

Wij hebben voor deze cursus gekozen omdat er binnen ons bedrijf steeds meer vraag kwam naar interieur reparaties.

Tevens wilden we ons onderscheiden en iets toevoegen. Nadat de keus was gemaakt voor NonPaint Pro konden we al snel terecht.

We werden warm ontvangen in een prettige sfeer, de uitleg en demonstratie was goed duidelijk en leerzaam.

Daarna zelf aan de slag met instructies en onder het oog van, ook dat is als prettig en leerzaam ervaren

Al met al een aanwinst voor ons bedrijf dus een juiste investering

WAC Wollf allround cleaning

Ik vond het een hele leerzame cursus die werd gegeven door een echte vakman. Deze cursus is leren in de praktijk (op de 2e dag waren we zelf al aan het spuiten)met een duidelijke uitleg.Super NonPaint Pro!

Alex Breuseker- PA Sailsport Lelystad

Ik heb mij aangemeld voor een cursus interieur reparatie bij Non paint pro helemaal in Oudenga bijna 300km van mijn huis adres.

Maar het was helemaal de moeite waard ondanks de Corona pandemie en al zijn beperkingen werd ik hartelijk ontvangen, met een goed verzorgde lunch.

Ik heb veel geleerd en door dat het vooral praktijk onderwijs is had ik het al best goed onder de knie toe ik thuis kwam na een paar dagen thuis oefenen kan ik nu een klant met vertrouwen helpen en daar ook een leuke cent mee verdienen.

Ik zou dat graag iedereen die interesse heeft om interieur repartie te gaan doen van harte aanbevelen.

Dit is een goede opleiding voor niet al te veel geld en een zeer goede leraar die echt de tijd voor je neemt en als je nog vragen hebt na de cursus kan je altijd nog bij hem terecht voor vragen.

Ronald Erkens Autoverzorging in Sint Joost                          

De cursus was zeer goed bevallen, Jarich is een fijn persoon, een vakman, hij legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Het was allemaal goed geregeld. Ik kwam er blanco in, het meisje met wie ik de cursus samen deed had al meer ervaring dan ik dus er was wel niveau verschil, maar dat was geen probleem we werden allebei op ons eigen niveau geholpen. En ik weet nu hoe het moet. Ik heb met iedereen van nonpaint pro gesproken, allemaal leuke mensen en een goed team. Ik kan zeer zeker iedereen aanraden een cursus bij hun te volgen. Het zijn echte professionals met échte mensen en niet te vergeten werken op échte auto’s. Ook de lunch werd dagelijks goed verzorgt, kortom perfect!

Arthur Khatschatrian – Amsterdam

Ik heb een geweldige cursus gevolgd bij NonPaint Pro, ik heb er ontzettend veel geleerd en ze gebruiken hele mooie producten, die ik ook zeer zeker blijf bestellen.

Na het volgen van de cursus Spotrepair 5 dagen ben ik nog een aantal dagen terug gegaan om ook het autopoetsen en glascoating zetten onder de knie te krijgen, daar hoefde ik niets extra’s voor te betalen. Super service!

Ik heb inmiddels een nieuw bedrijfspand waar ik nu lekker kan gaan beginnen, en over een paar weken ga ik ook de cursus interieur reparatie volgen. Een leuk bedrijf met mensen die je echt verder willen helpen!

Danny van Dalen – Landsmeer

Vorige week een leuke en leerzame cursus gehad in Oudega. Jarich nam echt de tijd om alles goed en duidelijk uit te leggen en was meteen de eerste dag al lekker bezig. ook fantastisch is dat mocht je er nog niet helemaal uitkomen na de cursus week, je altijd weer even bijgespijkerd kan worden of kan bellen met je vraag. Ik kan het iedereen aanraden en over een paar maanden zal ik ook zeker nog de cursus interieur reparatie gaan volgen bij Nonpaint Pro!

Silvio Stark – ACB Autocleaning Meppel

De cursus spotrepair was heel leuk, ontzettend leerzaam onder begeleiding van een hele goede leermeester.

Bij deze cursus werk je met echte auto’s in plaats van een deur of een los scherm, dat had ik niet verwacht maar vond ik wel heel prettig. Nu kunnen wij binnen ons autopoetsbedrijf alle klanten tevreden houden onder eigen dak, en hoeven we dus geen externe spuiters meer in te huren.

Nonpaint Pro bedankt voor alles!

Direct Car Cleaning Dordrecht

Toen ik van mijn hobby mijn werk wilde maken, ging ik op zoek naar een bedrijf dat mij verder kon helpen. Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro, enkele weken later kon ik al beginnen.

Ik heb ervoor gekozen om de cursussen spotrepair en interieur reparatie te volgen inclusief een compleet startpakket met de benodigde materialen.Daarnaast mocht ik zonder kosten de cursus autoreconditionering volgen.

Het pakket is dusdanig samengesteld, dat men gelijk aan de slag kan. Hoe zien die cursusdagen eruit? Alle onderdelen komen ruimschoots aan de orde en worden uiteraard in de praktijk gebracht. Er zijn oefenobjecten waar je aan mag werken.

Door wie? Een kundig persoon, die open staat voor vragen, creatief en oplossingsgericht is en let op details. En als men iets nog niet beheerst, staan ze open, in overleg voor evt. extra cursusdagen zonder kosten.

Zet jezelf op een hoger niveau bij NonPaint Pro Een aanrader, zeer goed bevallen!

Richard

Overige cursussen

Praktijktraining: Glas polijsten

In Brabant
Bekijk cursus

Cursus Auto Polijsten

In Friesland
Bekijk cursus

Cursus Glascoating Aanbrengen

In Friesland
Bekijk cursus

Cursus Car Wrappen

In Brabant
Bekijk cursus