Een spotrepair is een budgetvriendelijke manier voor een deelreparatie aan de auto. Deze reparatie bestaat uit verschillende stappen, zoals het plaatselijk bijspuiten van de kleur en het aanbrengen van een blanke laklaag. Spotrepair vereist enige kennis, die bij zowel particulieren als ondernemers vaak ontbreekt. En de kosten voor spotrepair bij een schadebedrijf kunnen behoorlijk hoog zijn. Tijdens de spotrepair cursus leer je een perfecte spotrepair te kunnen uitvoeren.

Spotrepair cursus: wat wordt er behandeld

Tijdens de spotrepair cursus worden alle stappen doorlopen die vergelijkbaar zijn met het herstel door een professioneel – traditioneel schadeherstelbedrijf. Bij een professioneel uitgevoerde spotrepair worden de volgende stappen doorlopen:

  1. Ontvetten
  2. Schuren van behandelde gebied
  3. Opnieuw ontvetten
  4. Plamuren en primer zetten
  5. De exacte kleur van de auto wordt aangemaakt
  6. Het geheel wordt vervolgens voorzien van een blanke lak.

Wat is er mogelijk met spotrepair?

Met spotrepair is verrassend veel mogelijk. Bumpers, portieren, schermdelen met oppervlakkige schade, flinke schaven en lichte deuken zijn over het algemeen zeer goed te herstellen met spotrepair. Volg de cursus spotrepair en ontdek hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Kosten spotrepair cursus

Als je in onze webshop een compleet SpotRepair systeem koopt, krijg je de cursus van ons cadeau. Met dit pakket heb je de basis compleet om thuis meteen aan de slag te gaan. Uiteraard is het ook mogelijk de spotrepair cursus te volgen zonder afname van een complete set. De kosten voor een 4-daagse cursus zijn €695,- (excl. BTW). Bekijk de data voor de eerstvolgende cursussen spotrepair en vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Heb je vragen over deze, of één van onze andere cursussen of producten? Neem dan gerust contact met ons op.

Cursus spotrepair

Toen ik van mijn hobby mijn werk wilde maken, ging ik op zoek naar een bedrijf dat mij verder kon helpen. Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro, enkele weken later kon ik al beginnen.

Ik heb ervoor gekozen om de cursussen spotrepair en interieur reparatie te volgen inclusief een compleet startpakket met de benodigde materialen.Daarnaast mocht ik zonder kosten de cursus autoreconditionering volgen.

Het pakket is dusdanig samengesteld, dat men gelijk aan de slag kan. Hoe zien die cursusdagen eruit? Alle onderdelen komen ruimschoots aan de orde en worden uiteraard in de praktijk gebracht. Er zijn oefenobjecten waar je aan mag werken.

Door wie? Een kundig persoon, die open staat voor vragen, creatief en oplossingsgericht is en let op details. En als men iets nog niet beheerst, staan ze open, in overleg voor evt. extra cursusdagen zonder kosten.

Zet jezelf op een hoger niveau bij NonPaint Pro Een aanrader, zeer goed bevallen!!!

Richard / Spotrepair & Interieur reparatie

Ik heb een geweldige cursus gevolgd bij NonPaint Pro, ik heb er ontzettend veel geleerd en ze gebruiken hele mooie producten, die ik ook zeer zeker blijf bestellen.

Na het volgen van de cursus Spotrepair 5 dagen ben ik nog een aantal dagen terug gegaan om ook het autopoetsen en glascoating zetten onder de knie te krijgen, daar hoefde ik niets extra’s voor te betalen. Super service!

Ik heb inmiddels een nieuw bedrijfspand waar ik nu lekker kan gaan beginnen, en over een paar weken ga ik ook de cursus interieur reparatie volgen. Een leuk bedrijf met mensen die je echt verder willen helpen!

Danny van Dalen – Cursus Spotrepair, Landsmeer

De cursus spotrepair was heel leuk, ontzettend leerzaam onder begeleiding van een hele goede leermeester.

Bij deze cursus werk je met echte auto’s in plaats van een deur of een los scherm, dat had ik niet verwacht maar vond ik wel heel prettig. Nu kunnen wij binnen ons autopoetsbedrijf alle klanten tevreden houden onder eigen dak, en hoeven we dus geen externe spuiters meer in te huren.

Nonpaint Pro bedankt voor alles!

Direct Car Cleaning Dordrecht / Cursus Spotrepair

De 4 daagse cursus spot repair heb ik met veel plezier gedaan. Er werd duidelijk uitgelegd welke stappen er moesten worden genomen om tot een perfekte spotrepair reparatie te komen.
Er werden kwalitatieve goede materialen en apparatuur gebruikt waarbij er een goede uitleg werd gegeven door de instructeur hoe hier mee om te gaan. De instructeur beschikt over grote kennis en vaardigheden, ook om de informatie over te brengen.
Ik zie met veel plezier op een geslaagde cursus terug.

Alex Jager / Cursus Spotrepair

Ik vond het een hele leerzame cursus die werd gegeven door een echte vakman. Deze cursus is leren in de praktijk (op de 2e dag waren we zelf al aan het spuiten)met een duidelijke uitleg.Super NonPaint Pro!

Alex Breuseker- PA Sailsport Lelystad / Cursus Spotrepair

Overige cursussen