Praktijktraining: Car Wrappen – basisvaardigheden

(Deze cursus vindt plaats in Waalwijk)

Doelgroep auto wrappen cursus

Degene die de techniek car wrapping eigen willen maken. Er is geen voorkennis nodig.

Car wrappen

Altijd al willen leren hoe jij zelf een auto kan wrappen? Dan is onze cursus Car Wrapping echt iets voor jou! Tijdens deze cursus leren wij jou in de praktijk op een begrijpelijke manier de diverse technieken van Car Wrapping. Je ontdekt hoe jij zelfstandig een complete auto kan wrappen zonder de lak te beschadigen. Geef je auto weer een nieuwe look met car wrappen.

Wat is car wrappen?

Een auto volledig omtoveren naar een nieuwe look is mogelijk door middel van Car Wrapping. Hiermee voorzie je de auto van een folie. Je kunt de hele auto voorzien van de folie of afzonderlijke delen. Car wrappen is een populair alternatief voor het lakken van een auto, maar is zonder goede vaardigheden erg lastig toe te passen. Met de juiste kennis en voorbereiding echter, kun je ook zelf leren auto wrappen. Deze cursus is interessant voor zowel beginnelingen als diegenen die al bekend zijn met het beletteren en zich verder willen specialiseren.

Voordelen van car wrappen

Car wrapping biedt vele mogelijkheden en heeft diverse voordelen. Het aanbrengen en verwijderen van car wrapping is vaak makkelijker dan het nauwkeurig aanbrengen van lak voor langdurig gebruik. Er zijn allerlei mogelijkheden met kleuren, patronen en motieven mogelijk. Je kunt kiezen voor egale kleuren of geprinte folies alsook reclame- en promotie uitingen. Je kunt je auto als reclameobject voor bijvoorbeeld je onderneming omtoveren. Naast een nieuw uiterlijk zorgt car wrappen ook voor extra lakbescherming. Als je gebruik maakt van onzichtbare wrap folie, dient dit puur ter bescherming van de lak.
 

Leren auto wrappen

Het zelf car wrappen van een auto is een klus die veel geduld en tijd vraagt. Maar zeker mogelijk is om te doen! Indien je van plan bent zelf een auto te wrappen, dan is onze auto wrappen cursus de juiste stap in de goede richting.

Inhoud auto wrappen cursus

 • Hoe werk ik veilig en wat voor PBM’s heb ik nodig
 • Wrapping folie mogelijkheden en beperkingen
 • Waar kan ik wrapping folie aanschaffen
 • Materiaaleigenschappen en soorten
 • Wetgeving m.b.t. kleurverandering auto
 • Gereedschappen, gebruik van messen en föhn
 • Reiniging en voorbehandeling ondergrond
 • Veilig werken
 • Berekenen hoeveelheid folie
 • Stappenplan / PVA
 • Montage, föhnen (stretchen), afwerking
 • Onderhoud en reiniging

Waarom kiezen voor Nonpaintpro.nl voor een auto wrappen cursus?

Nonpaint Pro is al jarenlang leverancier van professionele autoschadeherstelproducten, paint en nonpaint producten. Onze specialisten zijn deskundigen die jarenlang ervaring hebben opgedaan. Zij zijn hierdoor perfect in staat om hun kennis over te brengen. De auto wrappen cursus bij Nonpaintpro.nl is niet alleen leerzaam, het is ook een gezellige dag waar je collega’s kunt ontmoeten om ervaringen mee te delen.

 
 
Cursus spotrepair

Toen ik van mijn hobby mijn werk wilde maken, ging ik op zoek naar een bedrijf dat mij verder kon helpen. Na wat googelen kwam ik uit bij NonPaint Pro, enkele weken later kon ik al beginnen.

Ik heb ervoor gekozen om de cursussen spotrepair en interieur reparatie te volgen inclusief een compleet startpakket met de benodigde materialen.Daarnaast mocht ik zonder kosten de cursus autoreconditionering volgen.

Het pakket is dusdanig samengesteld, dat men gelijk aan de slag kan. Hoe zien die cursusdagen eruit? Alle onderdelen komen ruimschoots aan de orde en worden uiteraard in de praktijk gebracht. Er zijn oefenobjecten waar je aan mag werken.

Door wie? Een kundig persoon, die open staat voor vragen, creatief en oplossingsgericht is en let op details. En als men iets nog niet beheerst, staan ze open, in overleg voor evt. extra cursusdagen zonder kosten.

Zet jezelf op een hoger niveau bij NonPaint Pro Een aanrader, zeer goed bevallen!!!

Richard / Spotrepair & Interieur reparatie

Ik heb een geweldige cursus gevolgd bij NonPaint Pro, ik heb er ontzettend veel geleerd en ze gebruiken hele mooie producten, die ik ook zeer zeker blijf bestellen.

Na het volgen van de cursus Spotrepair 5 dagen ben ik nog een aantal dagen terug gegaan om ook het autopoetsen en glascoating zetten onder de knie te krijgen, daar hoefde ik niets extra’s voor te betalen. Super service!

Ik heb inmiddels een nieuw bedrijfspand waar ik nu lekker kan gaan beginnen, en over een paar weken ga ik ook de cursus interieur reparatie volgen. Een leuk bedrijf met mensen die je echt verder willen helpen!

Danny van Dalen – Cursus Spotrepair, Landsmeer

De cursus spotrepair was heel leuk, ontzettend leerzaam onder begeleiding van een hele goede leermeester.

Bij deze cursus werk je met echte auto’s in plaats van een deur of een los scherm, dat had ik niet verwacht maar vond ik wel heel prettig. Nu kunnen wij binnen ons autopoetsbedrijf alle klanten tevreden houden onder eigen dak, en hoeven we dus geen externe spuiters meer in te huren.

Nonpaint Pro bedankt voor alles!

Direct Car Cleaning Dordrecht / Cursus Spotrepair

De 4 daagse cursus spot repair heb ik met veel plezier gedaan. Er werd duidelijk uitgelegd welke stappen er moesten worden genomen om tot een perfekte spotrepair reparatie te komen.
Er werden kwalitatieve goede materialen en apparatuur gebruikt waarbij er een goede uitleg werd gegeven door de instructeur hoe hier mee om te gaan. De instructeur beschikt over grote kennis en vaardigheden, ook om de informatie over te brengen.
Ik zie met veel plezier op een geslaagde cursus terug.

Alex Jager / Cursus Spotrepair

Ik vond het een hele leerzame cursus die werd gegeven door een echte vakman. Deze cursus is leren in de praktijk (op de 2e dag waren we zelf al aan het spuiten)met een duidelijke uitleg.Super NonPaint Pro!

Alex Breuseker- PA Sailsport Lelystad / Cursus Spotrepair

Overige cursussen