Waxen & Coatings

Toont alle 4 resultaten

Auto wax kopen

Na verloop van tijd kan je auto tekenen van slijtage vertonen. En kan het lakwerk op de carrosserie van de auto zijn glans sterk verliezen door vervuiling en slecht weer. Zonlicht kan ineens onaangename microkrassen onthullen. Het is erg belangrijk om de buitenkant van je auto te onderhouden. Een beschermende wax zorgt dat je auto glanst en beschermt hem. Auto wax kopen doe je makkelijk en snel in onze webshop. Bekijk hier de uitgebreide collectie waxen en coatings.


Auto wax aanbrengen

Schone auto voor het aanbrengen van de wax

Voor het aanbrengen van auto wax is het van essentieel belang dat de auto eerst schoon en droog is. Voer een oppervlakte was uit en verwijder als eerste alle vogelpoep. Dit is namelijk bijzonder slecht is voor de verf van de auto.
Tip: was je auto in de schaduw om schade door te snel drogen in de zon te voorkomen. En gebruik een professionele autoshampoo.

Bescherm de auto met wax

Vervolgens kun je op een schone, eventueel gepolijste auto, een beschermende laag auto wax aanbrengen. Dit helpt om de glans enkele maanden lang te behouden. De duur kan variëren, afhankelijk van het type wax. Natuurlijke waxen gaan bijvoorbeeld minder lang mee dan synthetische wassen, maar ze geven de carrosserie wel een ​​helderdere uitstraling.

Verschillende soorten wax

Er zijn verschillende soorten auto wax verkrijgbaar. Wat zijn nu de verschillen? En voor welke auto kun je het beste welk soort wax gebruiken?

Vloeibare wax

Vloeibare waxen zijn zachter dan pasta waxen. Ze zijn beter geschikt voor nieuwe auto's of auto's waarvan de afwerking nog steeds vrij goed is gebleven. Vloeibare wassen zijn gemakkelijker aan te brengen en zorgen voor beter polijsten. Pasta wassen bevatten over het algemeen meer oplosmiddelen en wax dan vloeibare wassen. Ze zijn dus effectiever in het verwijderen van oude verf en vastzittende vuil.

Pasta wax

De pasta wax laat meer wax en siliconen achter op het oppervlak, wat helpt om onregelmatige en poreuze oppervlakken te egaliseren. Het nadeel van pasta wax: het kost veel meer fysieke inspanning om het aan te brengen en te polijsten. Over het algemeen is pastawax het meest geschikt voor auto's waarvan de afwerking is beschadigd door weersomstandigheden zoals constante erosie door stof of langdurige of intense blootstelling aan zonlicht.

Auto wax met UV-bescherming

Tegenwoordig is er vloeibare wax en pasta wax met UV-bescherming beschikbaar. Met andere woorden, een zonnebrandcrème voor je auto. Als de verf is afgebladderd en het metaal is blootgesteld, kan een goede pastawax als coating worden gebruikt om het begin van roesten te vertragen. In de winter is elke wax beter dan geen; de wax creëert een waterafstotende barrière en beschermt tegen strooizout.

Auto wax kopen bij Nonpaintpro.nl

Auto wax kopen doe je gemakkelijk en veilig via onze website. Dankzij de autowax blijft je auto wel 3 tot 6 maanden mooi en glanzend. Je zult gedurende deze periode extra genieten van je auto. Je vindt bij ons de belangrijkste merken met de beste producten. Heb je vragen over de producten? Ons team staat voor je klaar! Neem vooral contact op en we helpen je graag verder.