Gratis verzending vanaf €350
Uitgebreid aanbod aan cursussen
Korting voor zakelijke klanten
+31 (0)6 48198593
info@nonpaintpro.nl
Home » Bandenzwart

Bandenzwart: voor het onderhoud van je voertuig

De banden van je auto zijn onderdelen die voortdurend blootgesteld worden aan slijtage. Ze staan voortdurend onder druk en moeten zich constant bewijzen op verschillende soorten terrein. Als je wilt dat je banden hun oude glans terugkrijgen, hoort daar een onderhoud plegen bij. De zwarte glans weer terugkrijgen op je banden is niet alleen functioneel, maar ook om esthetisch aantrekkelijk te blijven. Je kunt hiervoor bandenzwart gebruiken. Bij Nonpaintspro.nl vind je natuurlijk bandenzwart in het assortiment bij de producten voor het reinigen van het exterieur van je voertuig.

Waarom bandenzwart gebruiken

Banden zijn een belangrijk onderdeel van je voertuig. Het is noodzaak dat je banden stabiel blijven, zodat ze niet snel vatbaar zijn voor breuken of scheurtjes. Zeker bij dagelijks gebruik van de auto worden de banden blootgesteld aan verschillende stressniveaus en verschillende terreinen. Ook langere afstanden vergen een hoop van autobanden. Het alleen op druk houden van de banden is niet voldoende. Door het aanbrengen van bandendressing voorkom je gevaarlijke situaties. Regelmatig je banden hiermee behandelen behoed je tegen scheurtjes en andere kleine vervormingen. Kort gezegd helpt bandenzwart barsten voorkomen.

Hoe het beste bandenzwart aan te brengen?

Voordat je bandenzwart kunt aanbrengen, is het belangrijk om te zorgen dat de banden schoon zijn. Banden vangen nu eenmaal veel vuil op, ze rollen overal doorheen. En de remmen produceren stof wat als aanslag blijft zitten. Deze verontreinigende stoffen dringen diep door in de poriën van het rubber en veroorzaakt hierdoor een grijze, vieze band. Dit soort verontreiniging spoel je niet zomaar met een waterslang weg, zelfs niet met hoge druk. Het is aan te raden een auto shampoo te gebruiken die een goede vuil verwijderende functie heeft. Als de banden goed schoon en droog zijn, kun je bandenzwart aanbrengen.
 
bandenzwart

Waar moet je op letten?

Bandenzwart is doorgaans gebaseerd op een siliconen vloeistof als hoofd ingrediënt met een oplosmiddel. Het oplosmiddel kan op waterbasis zijn. En de siliconenvloeistof is een soort olie geëmulgeerd in het oplosmiddel. Bandenzwart is verkrijgbaar in verschillende viscositeit niveaus, afhankelijk van het toegevoegde verdikkingsmiddel. De op waterbasis gebaseerde middelen zijn over het algemeen milieuvriendelijker en geven de banden een meer satijnen afwerking. In ons assortiment vind je een bandenzwart van het merk Angelwax. Dit is een duurzaam product dat wekenlang meegaat.

Online kopen bij Nonpaintpro.nl

Je kunt het bandenzwart en andere producten voor het schoonmaken van je auto direct in onze webshop aankopen. Ze zijn geschikt voor zowel hobbyisten als professionals. Als je vragen hebt over bandenzwart of één van onze andere producten, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ons professionele team staat dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden.