Polijst Pads

Toont alle 15 resultaten

Polijstpads kopen

Polijstpads zijn natuurlijk onmisbaar bij een poets- of polijstmachine. In de webshop van Nonpaintpro.nl ontdek je een uitgebreid assortiment met verschillende soorten. Foam schijven, lamswollen polijst pads en microvezel pads kun je hier vinden. Zoek snel het product dat aan jouw wensen voldoet uit en je kunt gelijk je polijstpads kopen.

-20%
-20%

Polijstpads kopen om je auto opnieuw te laten glanzen

Waarom is het belangrijk om je auto te polijsten? Simpel; niet alleen verwijder je vervuiling uit je lak, ook lichte krasjes en swirls kun je wegwerken met een goede polijst beurt. Ook wanneer je van plan bent je auto te waxen is dit van vitaal belang, waxen en polijsten zijn namelijk niet hetzelfde! En voor bij een poets- of polijstmachine moet je natuurlijk polijstpads kopen.

Soorten polijst pads

Polijst pads komen in verschillende soorten. Het verschil zit in de grofheid van elke pad en het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Grove pads worden gebruikt bij het verwijderen van krassen en swirls. Bij polijsten met een grove pad verwijder je een kleine hoeveelheid van de laklaag. Dit komt doordat een grove polijstpad een hoog snijdend vermogen heeft. Daarentegen is een fijne polijst pad optimaal bij het toepassen van een sealer of een wax. Fijne pads bezitten namelijk geen snijdend vermogen. Deze is hierdoor zeer geschikt voor het egaal aanbrengen van voedende of beschermende middelen.

Welke pads kiezen?

Welke pollijstpads je het beste kunt kopen, hangt af van wat je gaat polijsten. Wollen pads bijvoorbeeld worden vooral gebruikt bij zeer zwaar polijstwerk. Indien je nog niet zo ervaren bent in het polijsten of en DA polijstmachine gebruikt is het beter om voor foam pads te gaan. Microfiber pads zijn de betere keuze wanneer je een rotary gebruikt en de warmteontwikkeling goed in de hand kunt houden.

Grofheid van polijstpads

Naast het materiaal is grofheid van de polijst pads zeer belangrijk. Begin met een zeer lichte polijst pad en polijstmiddel op een klein stukje van de auto. Indien het resultaat krasvrij blijkt te zijn, kan je de rest van je auto behandelen met dezelfde combinatie. Is dit niet het geval, gebruik dan een zwaarder polijstmiddel of een wat grovere polijst pad. Als er nog geen verschil te zien was kan je zelfs beide aanpassen. Goed om te weten: je kunt altijd een zwaarder polijstmiddel gebruiken op een polijst pad waar je al eerder een lichter middel hebt gebruikt. Andersom is echter niet mogelijk sinds het zwaardere middel nog in de pad kan zitten.

Benodigde materialen bij polijstpads

Naast polijst pads heb je natuurlijk ook nog andere materialen nodig als je gaat polijsten.
* Een goed polijstmiddel is een must! Deze is verkrijgbaar in verschillende grofheden. Polijstmiddel gaat zeer lang mee, dus kies voorzichtig.
* Daarnaast is het belangrijk om ook aandacht te schenken aan welke polijstmachine je gaat gebruiken. Er zijn zowel roterende en excentrische machines. De eerste wordt gebruikt samen met microfiber pads terwijl de laatste samengaat met fiber pads.
* Bijkomende materialen zoals detailing clay om het laatste vuil uit de poriën te verwijderen voordat je begint te polijsten en een wax of sealer om de laklaag na het polijsten te beschermen zijn ook onmisbaar.

Vragen?

Aarzel zeker niet om contact op te nemen indien je vragen hebt over welke polijstpads de betere keuze voor je zijn. Elke polijstbeurt is namelijk anders. Bij Nonpaintpro.nl zitten we klaar om je vragen te beantwoorden zodat jij de beste polijstpads kunt kopen voor jouw situatie.