Doelgroep:
Degene die de vaardigheden van het plakken van gevels en kozijnen met exterieurfolie eigen willen maken. Ideaal voor onder andere schilder-, bouw-, vastgoedonderhoud- en renovatiebedrijven. Geschikt voor zowel de zakelijke als particuliere cursist.

Normaliter wordt het exterieur geschilderd of gespoten om een gebouw een upgrade of andere uitstraling te geven. Tijdens deze workshop leer je niet schilderen maar plakken! Renoveren, restylen en beschermen van exterieur van gebouwen met duurzame zelfklevende folie. Gevelelementen worden steeds vaker op deze manier ‘omgekleurd’ met een sneller, mooi en duurzaam alternatief voor schilderen en spuiten.

Het beplakken van aluminium en kunststof kozijnen. Verkleurde of verkalkte gevelelementen. Met houtnerf, strak, hoogglans, glans in alle kleuren. Mat, RVS of beton look. Motieven en Full colourprints… De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tijdens deze praktijktraining Renoveren met folie leer je alles wat jij moet weten om Exterieurfolie / Facadefilm professioneel aan te kunnen brengen. Het voorbehandelen van ondergronden. Waar moet je rekening mee houden. Verschillende montagetechnieken. De eigenschappen van de folie. Hoe om te gaan met kit randen, raamrubbers, hoeken en verstekken.

Deze praktijktraining is ideaal voor onder andere schilder-, bouw-, vastgoedonderhoud- en renovatiebedrijven. Er wordt ook hier gewerkt met de betere merken folie

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:

 • Voorbehandelen van ondergronden.
 • De eigenschappen van exterieurfolie en facadefilm.
 • Montage en technieken op kozijnen.
 • Montage en technieken op grotere panelen.
 • Rakelen en snijden.
 • Verwerking onder verschillende weersomstandigheden.
 • Hoe om te gaan met corrosie, verkalking, teflon en meer.
 • Afwerking en duurzaamheid. (langs randen, kit, raamrubbers, beslag en meer).
 • Tips en troubleshooting

   

  Wat is er inbegrepen bij deze praktijktraining:
  Kosten voor deelname aan de tweedaagse praktijktraining Renoveren met Folie zijn slechts € 795,- Excl. Btw. In dit bedrag zijn inbegrepen de kosten van het lesmateriaal, en voorbeelden uit de praktijk. U krijgt van ons ook een set met tools (gereedschap), welke u na de cursus mag houden. Uiteraard zorgen wij beide dagen ook voor iets te drinken en een uitgebreide lunch. Na afloop van de cursus ontvangt u tevens van ons een certificaat.

  De eerstvolgende 2 daagse cursussen zijn:

  Datum: 26 & 27 Juni

  Datum: 24 & 25 Oktober